Műszálhaj

Anyaga valódi műanyag – a hétköznapokban kizárólag alkalmi viseletre alkalmas, egy-egy estére. Többnyire extrém színekben – zöld, kék, rózsaszín, sárga – kapható. Alkalmazása többnyire a “buli” kedvéért. Hajszárító, hajvasaló megolvasztja, hajmosás leoldja. Tényleges, tartós hajhosszabbításra, hajdúsításra alkalmatlan, kivéve, ha a magasságod kb.12 cm, és a neved Barbie.

Ázsiai haj

A nemzetközi valódi emberi hajkínálat legalsó kategóriája, ami nem minden esetben jelenti azt, hogy ez rossz minőség. Hajhosszabbításra a legkevésbé alkalmas, legfőképpen azért, mert általában kevert szálirányban szerezhető be, ami azt jelenti, hogy osztályozatlan haj, vagy kevert szálirányos haj. Ráadásul az ázsiai haj a legvastagabb szálú haj, ezért fogásra sprőd lehet.

Indiai haj (Balmain haj)

Világszerte a leggyakrabban alkalmazott haj a hajhosszabbításhoz. Annyira közkedvelt, és sokszor annyira jó minőségű, hogy esetenként – európai hajként – háromszoros áron adják el, nem éppen becsületes szándékkal. Ideális esetben szálirányos, tehát a hajhagymák a copfvég egyik irányában találhatóak, mégpedig azon a végén, ahol az illesztési felület van. Közkedvelt, és elérhető ára van, továbbá minden híreszteléssel ellentétben rengeteg ember boldogan viseli nem csak a világ másik felén, hanem Magyarországon is. Kezelés, ápolás nélkül minden haj tönkremegy pillanatok alatt. Az első osztályú indiai Balmain hajat európai minőségűnek nevezzük, és nem azért mert Európából származik, hanem azért, mert a minősége tökéletesen megfelel nekünk, Európaiaknak.

Indiai szűz haj

Nevével ellentétben nem indiai szűzlányoktól származik, hanem a hajak teljesen natúr állapotban kerülnek a felhasználókhoz, tehát sem fertőtlenítés, sem festés, mosás és egyéb kémiai kezelés (szilikonos bevonat, vagy szőlőolajozás) nem történt vele, tehát lényegében a Balmain haj feldolgozatlan formája. Előnye, hogy mindent, amit szeretnénk elérni a hajjal, azt mi magunk végezhetjük el. Hátránya, hogy pillanatok alatt tönkre is tehetjük pont ezekkel. Ezek a Balmain hajnál már mind szakértelemmel elő vannak készítve.

Európai – Orosz haj

Ez a hajtípus leginkább európai haj néven kerül forgalomba Magyarországon. Sok helyen – az indiaihoz hasonlóan – úgy adják el, hogy magyar haj. Nem mintha sok jelentősége lenne. Európában mindennapos szokás a hajfestés, dauerolás, és néha kíméletlen hajmosószerekkel találkozunk, ez minden európai haj esetében igaz, ezért ne felejtsük, az európai haj többnyire már vegykezelt. Vannak szűz hajak is, ha értünk hozzá, ezt azonnal meg tudjuk állapítani, így akár még jól is járhatunk az orosz hajjal.

Romániai haj

Ugyanazt lehet elmondani róla, mint az orosz hajakról, annyi különbséggel, hogy nagyobb százalékban találkozunk festetlen hajakkal, ugyanis Romániában kevésbé divat a hajfestés, mint Oroszországban. Textúráját tekintve vékonyabb, mint az orosz haj, tehát a magyar haj vastagságához közelebb áll.

Magyar haj

Nálunk nagy divat a hajfestés, dauerolás. Amennyiben ilyen hajat veszünk, az jó eséllyel alkalmatlanabb a hajhosszabbításra, mint akár egy jó minőségű Ázsiai haj. Hazánkban a fertőzöttség elhanyagolható, ezért ha valóban magyar hajhoz jutunk, és az egy korábban festetlen, szűz haj, ráadásul egy az egyben levágott copf, ami ebből adódóan szálirányos, akkor jó üzletet köthetünk. Két dolgot azonban ne feledjünk: Sok a félrevezetés ezen a téren (nem magyar hajat adnak el, de annak hirdetik) A magyarok haja – általában – vékonyka, gyenge, egyáltalán nem a legdúsabb, legerősebb hajtextúra a világon.

“Jól csengő – egyéb – hajnevek”

Ide sorolhatunk minden olyan hajat, melyet úgy tűntetnek fel mintha az adott országban lakó emberek haja lenne, pld. Londoni haj – Angol haj – a fogalom egyébként létezik (Londonban jelentős a “hajpiac”, főleg az Indiai és Orosz hajakból), azonban Anglia nem az az ország, ahol az emberek a saját hajukat eladják. Az Olasz hajakat is ide sorolhatjuk, egyébként Olaszországban van Európa hajhosszabbítási “központja” Egy – két hajhosszabbítási világcég székhelye, de a hajak származása az ő esetükben is Indiai vagy egyéb.

Mikrohüvelyes hajhosszabbítás

A mikrogyűrűs hajhosszabbításhoz hasonlóan a hüvelyes hajhosszabbításnál is egy fogó segítségével szorítom rá a hajra a póthajat. Az eljáráshoz használt hüvely átmérője 2 mm, hossza 7 mm. A hüvely nagyon pici és vékony, ezért semmilyen kitüremkedést nem okoz hajon, teljesen természetes hatsású lesz az elkészült frizura. A hajat egyáltalán nem károsítja, mivel sem ultrahangos, sem hőkezelés nem éri a hajat. A hüvely a hajtőtől kb. 1 cm távolságban kerül rászorításra a tincsre, ezért bármilyen frizura készíthető, az illesztések láthatatlanok maradnak. A mai hajhosszabbítási technikák közül a hüvelyes hajhosszabbítás a legkíméletesebb, legtermészetesebb, legtartósabb, legkényelmesebb eljárás. A feltett póthaj 4 hónapig is viselhető és újrafelhasználható, ha megfelelően volt ápolva és kezelve. Egy tincs felhelyezésének ára: 170.- Ft. A művelet kb. 2 órát vesz igénybe.

Szilikon mikrogyűrűs hajhosszabbítás

Viszonylag új eljárások közé tartozik ez a módszer, mely egyre népszerűbb és közkedvelt lett. A póthaj tincseket, egy kis átmérőjű gyűrű segítségével rögzítem a hajhoz. Csak szilikon betétes gyűrűt használok, mert a szilikon bevonat miatt nem törik meg a haj. Egy tincs felhelyezése: 170.- Ft. Erre az eljárásra is vonatkozik, hogy két – három hónap elteltével a haj növési gyorsaságának függvényében, a póthajat le kell venni és újrailleszteni. A mikrogyürűk levételének ára: 5000.- Ft kompletten

Hőillesztéses hajhosszabbítás

Ennél az eljárásnál tincsekbe helyezem fel a póthajat. A saját hajhoz a póthajat egy természetes alapanyagú kötőanyaggal – keratinnal- rögzítem. Egy frizurához általában 80 – 100 – 150 tincs felhelyezése szükséges, ami függ a saját hajad mennyiségétől, minőségétől és vastagságától. Az illesztések szinte észrevétlenek, a hajat nem roncsolja, kényelmes, szabad érzést biztosít. Felhelyezése általában egy, vagy két órát vesz igénybe, a felhelyezett tincsek számától függően. Egy tincs felhelyezésének ára: 170.- Ft. A hajad növésének függvényében ennél az eljárásnál is, két-három hónapot ajánlatos a póthajat fent tartani, majd a tincseket le kell venni. A levételének ára: 5000.- Ft